Ewolucja przekształceń organizacyjnych w sektorze rolno - spożywczym - BEZAK, Agnieszka (Progress in Economic Sciences, 2015)
Celem artykułu było zbadanie w jaki sposób struktury jednostek organizacyjnych w sektorze rolno-spożywczym kształtowały się na przestrzeni wieków i w jaki sposób wstąpienie Polski do Unii Europejskiej wpłynęło na ich funkcjonowanie. Dokonując przydatności struktur organizacyjnych oceniono także stopień konkurencyjności sektora rolnego.