Socjalno-ekonomiczne uwarunkowania modelowania bezpieczeństwa Ukrainy na poziomie regionalnym - Антошкин, Вадим (Progress in Economic Sciences; Nr 1 (2014): Progress in Economic SciencesDO - 10.14595/PIES/01/016)
Obecna społeczno-gospodarcza sytuacja  na Ukrainie wymaga szczególnej uwagi badaczy-ekonomistów w celu opracowania nowego modelu bezpieczeństwa. Autor analizuje regionalny aspekt tego problemu.