Analiza poziomu wiedzy i zainteresowanie tematyką e-biznesu wśród studentów Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Tarnowie - Pokrzyk, Daniel; Tarsa, Jakub (Progress in Economic Sciences; Nr 1 (2014): Progress in Economic Sciences, 2014)
Artykuł odnosi się do  powszechnie stosowanego pojęcia e-biznes, omówione są w nim zagadnienia: e-commers, B2B oraz B2C. Głównym celem jego napisania było przedstawienie istotności prowadzenia działalności gospodarczej w Internecie, która została zbadana na podstawie analizy wyników badania ankietowego  przeprowadzonego wśród studentów Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Tarnowie.  Badania ankietowe dostarczyły informacji na temat wiedzy studentów o biznesie internetowym. Wyniki badania ankietowego posłużyły do przygotowania konferencji pod nazwą „ E-Biznes Camp ”, utwierdzając organizatorów o słuszności przygotowania takiego przedsięwzięcia. Badanie umożliwiło również wytyczenie obszarów badanej problematyki, w których studenci chcieliby poszerzyć swoją wiedzę.